Facebook se přejmenoval na Meta kvůli metaverzu, virtuálnímu prostředí, které se občas snaží napodobit to skutečné. Hráči si zde mohou hrát, vytvářet vztahy nebo vykonávat jiné aktivity. K tomu všemu je ale důležité příslušenství pro virtuální/rozšířenou realitu. To bude Meta prodávat v novém kamenném obchodě.

Obchod se nachází v kampusu kalifornského Burlingame. Nejedná se však jen o pouhou prodejnu, kam zákazník přijde, porozhlédne se, a když se mu něco zalíbí, tak si to po platbě odnese domů. Naopak – spousta příslušenství zde bude dostupná i k vyzkoušení. Třeba souprava Quest 2 VR, zařízení Portal, které umožňuje modernější videohovory, nebo Ray-Ban brýle pro rozšířenou realitu.

Dokonce se zde nachází i herna, v níž si budou moci návštěvníci vyzkoušet hry jako Beat Saber, GOLF+, Real VR Fishing nebo Supernatural. A na dlouhé, prohnuté televizi, která je vsazena do zdi, všichni ostatní uvidí, jak si vedete. Nakonec si každý kromě zážitku odnese i 30sekundový záznam z hraní.

„V OBCHODĚ META STORE CHCEME, ABYSTE SE VŠÍM INTERAGOVALI. CHCEME, ABYSTE VĚCI ZVEDALI A CHCEME, ABYSTE SI JE OSAHALI.“

META

Věřím, že pro většinu z nás je obchod o rozloze 144 metrů čtverečních daleko. Produkty jdou však zakoupit i na internetovém obchodě Mety, který nově vznikl. Pokud byste však raději navštívili obchod fyzicky, budete si muset počkat do 9. 5.