Meta aktualizovala své lednové prohlášení z roku 2023, ve kterém oznámila konec pozastavení Trumpových účtů na svých platformách. Trumpovy účty byly původně zablokovány kvůli jeho roli v událostech z 6. ledna 2021, při kterých došlo k násilí a ztrátám na životech.

V květnu 2022 dozorčí rada Meta uvedla, že trvalé pozastavení Trumpových účtů nebylo přiměřeným opatřením. Rada rozhodla, že jeho výroky po útoku na Kapitol, kde nazval povstalce „velkými vlastenci“ a vyjádřil jim podporu, porušily standardy komunity Facebooku a Instagramu. Meta proto obnovila Trumpovy účty s přísnějšími sankcemi za případná další porušení pravidel.

V nejnovější aktualizaci Meta zdůraznila, že Trump bude nyní podléhat stejným pravidlům jako všichni ostatní uživatelé. S blížícími se stranickými sjezdy a formálními nominacemi prezidentských kandidátů Meta uvedla, že je důležité, aby američtí voliči měli možnost slyšet všechny kandidáty na stejném základě. Platforma X také obnovila Trumpův účet po neformálním průzkumu nového majitele Elona Muska, který se zeptal uživatelů, zda by měl být zákaz zrušen.