Společnost Meta oznámila, že od tohoto týdne přestane na Facebooku jasně viditelně označovat obrázky, které byly upraveny s pomocí nástrojů umělé inteligence. I když bude stále možné zjistit, zda byl obsah nějakým způsobem modifikován, uživatelé budou muset pro tuto informaci sáhnout hlouběji do možností příspěvku.

Místo toho, aby se zobrazené obrázky hned označovaly, bude nyní nutné kliknout na tříbodové menu v pravém horním rohu příspěvku a poté najít možnost "AI Info" až mezi dalšími položkami. Teprve zde se objeví upozornění, že obsah může být vytvořen nebo upraven umělou inteligencí.

Obrázky, které jsou přímo generované nástroji AI, však i nadále ponesou viditelnou značku "AI Info", která bude informovat, zda byly označeny díky signálům sdíleným v rámci odvětví nebo na základě přiznání autora příspěvku.

Změna přišla po několika měsících zpětné vazby od fotografů a dalších uživatelů, kteří si stěžovali, že Facebook nesprávně označoval i obsah, který nevytvořila umělá inteligence. V reakci na to Meta změnila původní označení "Vytvořeno pomocí AI" na jednodušší a obecnější "AI Info", aby lépe vystihovala míru použití těchto nástrojů při úpravě obsahu.