I když vrchol popularity Facebook Live může být za námi, společnost Meta rozhodně neztrácí zájem o video obsah na Facebooku. Nejnovější inovací je zavedení přehrávače, který slibuje integrovaný zážitek z prohlížení videí, od reelsů přes dlouhometrážní pořady až po živé streamy, vše v jedné aplikaci.

Velká změna přichází s formátem zobrazení videí, která se nyní budou ukazovat na celé obrazovce, včetně těch natočených na šířku. Zcela nový přístup umožňuje uživatelům sledovat video celoplošně, bez ohledu na to, zda je obsah vertikální nebo horizontální.

Přehrávač zahrnuje nové uživatelsky přívětivé prvky, jako je posuvník pro rychlé navigování videem, podobný tomu na TikToku, a zavedení prvků známých z platforem jako Netflix, včetně možnosti skoků o 10 sekund. Meta také slibuje lepší personalizaci obsahu s „relevantnějšími doporučeními videí“, což by mělo zlepšit uživatelský zážitek na kartě videa i v osobním kanálu.

Aktualizovaný přehrávač videa je již nyní přístupný pro uživatele Androidu a iOS ve Spojených státech a Kanadě, s postupným nasazením nových funkcí v nadcházejících týdnech. Celosvětové uvedení celé aktualizace se očekává v následujících měsících.