Podle agentury Bloomberg ukončila společnost Meta (dříve Facebook) práci na prototypu chytrých hodinek se dvěma kamerami. Agentura dále píše, že společnost i nadále pokračuje ve vývoji zařízení, které budete moci nosit na zápěstí.

Na poli chytrých hodinek je dlouhou dobu dominantní firma Apple. Ta se na tuto pozici dostala už když představila své vůbec první Apple Watch v roce 2015. Teď Apple nabízí tři varianty tohoto zařízení: Series 3, SE a Series 7. Ty se od sebe liší funkcemi i cenou.

Poslední dva roky měla Meta pracovat na zařízení, které by Apple Watch přímo konkurovalo. Chybět by tak nesměla možnost zobrazit notifikace či monitorovat sportovní aktivitu. Meta se navíc do zařízení pokusila integrovat kameru, kterou Apple Watch nemají.

Konkrétně šlo u vyřazeného prototypu o jednu kameru pod displejem (ta mířila na uživatele) a jednu kameru ze spodní strany hodinek, která se běžně dotýká uživatelova zápěstí. Myšlenka byla taková, že si uživatel hodinky pouze sundá a bude rychle připraven fotit.

Velkým problémem byl ale konflikt mezi druhou kamerou a jiným senzorem, který se na zádech hodinek často nachází; ten pro biometrická data. Prototyp zkrátka kvůli místu, které zabrala kamera, nebyl schopen přesně měřit tep nebo množství kyslíku v krvi.