Po několika měsících testování a vývoje se společnost Meta chystá představit nový způsob šifrování na své oblíbené chatovací aplikaci Messenger. Ta se nyní dostala k milionům dalších uživatelů a očekávají se navazující vlny rozšiřování. Veškeré novinky týkající se zvýšené bezpečnosti platformy uvedla ve svém oficiálním blogovém příspěvku.

V minulosti se společnost Meta setkala s několika regulačními překážkami, zejména ve Velké Británii. Avšak s novým návrhem, který byl nedávno představen, se zdá, že společnost je na správné cestě k tomu, aby nabídla svým uživatelům vyšší úroveň soukromí a zabezpečení.

Jedním z hlavních rysů této nové ochrany je end-to-end šifrování, což znamená, že zprávy budou šifrovány od odesílatele až k příjemci, aniž by je mohl kdokoli jiný číst. Novinka je obzvláště důležitá v dnešní době, kdy je soukromí online stále více ohroženo.

Kromě toho Meta zkoumá další způsoby, jak učinit svou platformu ještě bezpečnější. Například testuje možnost obnovy zařízení pro šifrované chaty a zkoumá možnosti ukládání chatů na cloudových úložištích.