Meta (dříve Facebook) představila nové funkce pro svou aplikaci Messenger, které rozšiřují možnosti sdílení mezi uživateli. Nově zavedené funkce zahrnují vytváření sdílených alb v chatech, odesílání fotografií v HD rozlišení a sdílení souborů o velikosti až 100 MB. Funkce cílí na uživatele, kteří pravidelně využívají sdílení fotografií a velkých souborů, podobně jako přes Google Drive.

Dříve byly možnosti sdílení v Messengeru omezené na zobrazení seznamu fotografií v rámci jednotlivých chatů bez možnosti jejich organizace. Nyní mohou uživatelé ve skupinových chatech vytvářet alba s fotografiemi a videi, což usnadňuje například sdílení zážitků z dovolených nebo rodinných oslav. Pro vytvoření alba stačí vybrat více fotografií a zvolit možnost „vytvořit album“, přičemž do již existujících alb lze snadno přidávat další obsah.

Sdílená alba poskytují účastníkům chatu možnost přidávání, odstraňování a stahování obsahu, což je dostupné přes tlačítko „Média“ v chatovacím rozhraní. Kromě sdílení alb umožňuje Messenger nyní odesílat fotografie ve vysokém rozlišení a podporuje odesílání velkých souborů přímo v chatovacích oknech.