Po několika týdnech testování se nadstavba One UI 6 konečně dostává ve stabilní verzi na vlajkové lodě řady Galaxy S23. Zhruba 3GB aktualizace, která rovněž přináší operační systém Android 14, je přitom k dispozici i v evropských zemích, včetně České republiky. Pokud tedy vlastníte jeden z letošních flagship modelů, je velice pravděpodobné, že můžete přejít na novější verzi již nyní.

Součástí One UI 6 je plno užitečných novinek. Samsung zvýrazňuje například přepracovaný rychlý panel, jehož nové rozhraní vám umožní rychlejší přístup k nejčastěji používaným funkcím. Jestliže v nastavení zapnete funkci pro okamžitý přístup, lze se k panelu dostat pomocí jednoho potažení prstem namísto původních dvou.

Součástí je také nový design ikonek nebo zjednodušení popisků na domovské obrazovce. U dobře známých aplikací, kde je jasné, že jsou vyvinuté přímo Samsungem, se nově nezobrazují názvy „Galaxy“ a „Samsung“. Nechybí ani další funkce pro multitasking.

Fotografové pak ocení zjednodušené rozhraní aplikace Fotoaparát, snadnější použití efektů, rychlý přístup k nastavení rozlišení a spoustu dalších novinek. Změny se také odehrály v editorech fotek a videí.

Vychytávek však bylo přidáno daleko víc a jejich detailní seznam v češtině najdete na oficiálním webu Samsungu.