Uživatelé nedávno vydaného Google Pixel 8 hlásí problémy s výdrží baterie a špatným připojením přes mobilní data. Tyto problémy nejsou nové, protože podobné potíže měly i předchozí modely Pixel. Google Pixel 8 údajně provází komplikace s připojením k 5G sítí, což je v době, kdy tato technologie nabývá čím dál většího významu, rozhodně nepříjemné. Mnoho uživatelů si stěžuje na přerušované hovory, pomalé rychlosti internetu a nadměrné vybíjení baterie, zejména při používání mobilních dat.

Uživatelé na různých fórech, včetně Redditu a podpory Google, diskutují o těchto problémech, a mnozí z nich si stěžují na nadměrné zahřívání telefonu při intenzivním používání dat.

Nedávné zprávy uvádějí, že problémy s baterií jsou obzvláště patrné při připojení na mobilní data, kdy telefon může vydržet jen 4–4,5 hodiny na obrazovce. Zdá se, že jádrem problému je modem Exynos 5300, který byl použit u předchozích modelů Pixel a byl známý svými neduhy souvisejícími se zhoršeným připojením a vysokou spotřebou.

Jako řešení někteří doporučují přepnout telefon do režimu LTE, což může pomoci snížit spotřebu baterie, ale zároveň se tím omezuje připojení na rychlejší 5G sítě.