Leonid Radvinsky, vlastník společnosti Fenix International, která stojí za populární online platformou OnlyFans, si nedávno připsal na účet dividendy ve výši 338 milionů dolarů. Tento finanční úspěch přišel poté, co roční zisky zmíněné firmy překročily hranici půl miliardy amerických dolarů. OnlyFans, která je hodně využívána osobami nabízejícími sexuální služby, umělci a celebritami, nyní hostí více než tři miliony různých tvůrců a má téměř 240 milionů aktivních uživatelů.

Podle finančních zpráv, jež byly zveřejněny v britském obchodním rejstříku, se na platformě OnlyFans utratilo více než 5,5 miliardy dolarů ve dvanácti měsících před listopadem 2022, což je nárůst oproti 4,8 miliardám v předešlém období. Společnost také oznámila, že její před-zdaněné zisky dosáhly 525 milionů dolarů, což je značný nárůst oproti 432 milionům dolarům v předcházejícím roce.

Růst platformy je také patrný z nárůstu počtu tvůrců a uživatelů. Počet tvůrců vzrostl o 47 % na téměř 3,2 milionu, zatímco počet uživatelů se zvýšil o 27 % na téměř 239 milionů. Poprvé také společnost uvedla, že více než polovina jejích příjmů nyní pochází z jiných než předplatných služeb, jako jsou například spropitné a obsah na vyžádání.

Návštěvnost OnlyFans prudce vzrostla během pandemie koronaviru, kdy byli lidé uzavřeni ve svých domovech. Po uvolnění omezení však některé platformy zaznamenaly pokles zisků.