Jednou z nejoceňovanějších funkcí systémového editoru fotek na telefonech Pixel je „magická guma“, která uživatelům umožňuje z obrázků vymazat prakticky cokoliv si přejí. Funkce pak tyto odstraněné objekty s pomocí umělé inteligence co nejvěrněji nahradí, abyste ani nepoznali, že byla fotka takto upravená. Právě tato funkce teď míří na všechny Android i iOS telefony.

Do aplikace Fotek Google kromě magické gumy zamíří i HDR efekt pro videa, exkluzivní vzory koláží a další. Má to ale háček, abyste mohli tyto funkce využívat, musíte si předplatit Google One. Předplatné začínalo jako způsob, jak rozšířit základní 15GB limit na vašem Disku Google, společnost ale seznam jeho výhod postupně rozšiřuje. Teď k nim přibývají právě i funkce úpravy fotografií ve Fotkách Google.

Kromě rozšíření úložiště a úpravy fotografií vám Google One nabídne ještě VPN a také možnost na Google Meet zakládat delší skupinové hovory. Navíc Google slibuje 10% cashback na nákupech v obchodě Google Play. Takže i kdybyste za jednotlivé funkce asi platit nechtěli, jako balíček nabízí nemalé množství příjemných výhod. I přesto, že existují jiné aplikace na odstranění objektů z fotografií, tahle je zabudovaná přímo v aplikaci Fotek Google, kterou mnozí pro prohlížení fotek využívají.

Nové funkce Googlu u zákazníků evidentně pomáhají. V roce 2022 byla podle data.ai Google One mezi aplikacemi (mimo hry) 6. nejlepší co do zákaznické útraty. Většina zákazníků si sice předplatné pořizuje především pro větší úložiště, avšak přidružené výhody jistě také hrají roli. Nové funkce pro úpravu fotek v rámci Fotek Google se k prvním uživatelům dostávají už teď, než se ale dostanou ke všem po celém světě, může to trvat i měsíce.