Společnost Magic Leap získala finanční prostředky ve výši 500 milionů amerických dolarů (více než 11 miliard Kč) a oznámila, že chystá nový AR headset Magic Leap 2, který by měl být dostupný příští rok. Vybraní zákazníci jej budou moci dostat v rámci předběžného přístupu.

Generální ředitelka Peggy Johnsonová uvedla, že s novým financováním bude mít Magic Leap lepší finanční flexibilitu a také zdroje, které jsou potřebné k rozšiřování špičkové AR technologie.

Počátky existence společnosti byly takové, že získala téměř 3 miliardy dolarů (více než 66 miliard Kč) na financování svého prvního headsetu s názvem Magic Leap 1. Ten disponuje zorným polem o šířce 50°, obnovovací frekvencí 120 Hz, podporou více než 16 milionů barev a také rozlišením 1280 x 960 pro každé oko. Zařízení se dá zakoupit ve 3 různých variantách v cenovém rozmezí od 2295 dolarů do 2995 dolarů (50 500 Kč - 65 900 Kč).

Doplňující parametry:

  • RAM: 8GB
  • Paměť: 128GB
  • Operační systém: Lumin OS
  • podpora Wi-Fi
  • Bluetooth technologie 4.2
  • výdrž baterie celkem 3,5 hodiny

Magic Leap 2 bude o 20 % lehčí než jeho předchůdce a taktéž bude mít dvojnásobně široké zorné pole. Nový model se bude snažit zapůsobit na firmy, aby jej používaly při práci. Johnsonová uvedla některé firemní zákazníky společnosti, například Ericsson nebo společnost Farmer Insurance, která využila tuto technologii k dálkovému školení nových zaměstnanců během pandemie.

Magic Leap také uzavřel partnerství se společnostmi Google Cloud, PTC, Nvidia a VMWare.

Originální video konceptu Magic Leap 1 z roku 2015