Kvůli pandemii se pracovní rutina řady zaměstnanců změnila. Kromě negativních vlivů má ale současná situace i pozitivní výsledky; používání elektronických dokumentů je čím dál častější.

Tématem se zabývala softwarová společnost Foxit, která své závěry vyvedla z průzkumu mezi více než 2 300 šéfů firem a zaměstnanců, kteří sdíleli své zkušenosti se změnami v používání internetových dokumentů za pandemie; poptávka právě po virtuálních řešeních se zvýšila u 67 % respondentů.

Přečtěte si také: Wes is Dying: Dva filmaři natáčí dokument o cestě za jejich umírajícím kamarádem

U více než dvou třetin dotázaných se prý internetové dokumenty staly mnohem důležitějšími při komunikaci se zákazníky. Téměř polovina pak začala více číst PDF dokumenty na svých mobilních zařízeních.

Nadpoloviční většina teď prý potřebuje program pro práci s PDF dokumenty více než dříve a polovina respondentů má teď větší zájem o elektronické podpisy. To by mohla být dobrá zpráva pro nový editor PDF souborů integrovaný v prohlížeči Edge, které právě tuto funkci implementují.

„Papír je už v mnoha firmách pasé, ale tahle pandemie dramaticky urychlila zánik papírových dokumentů jako takových,“ řekl Frank Kettenstock, marketingový ředitel společnosti Foxit Software.