To, že je společnost AMD exkluzivním PC partnerem Bethesdy pro nadcházející vesmírné RPG Starfield, pro mnohé z vás nejspíš nebude žádná novinka. Spolupráce těchto dvou významných jmen se projevuje nejen údajnými lepšími optimalizacemi pro Ryzen procesory a podporou technologie FSR, ale také vydáním limitovaného hardwaru, který se nedá zakoupit přímo od výrobce nebo v normálním obchodě.

O speciální edici procesoru AMD Ryzen 7 7800X3D a vlajkové grafické karty AMD Radeon RX 7900 XTX jsme vás informovali v půlce srpna. Od obou kousků hardwaru vyrobila firma pouze 500 jednotek, které se buď rozdávají při vzácných příležitostech samostatně, anebo v rámci krásného balíčku. Ten se nyní prodává v aukci na on-line tržišti eBay.

V době psaní článku přihodilo 26 lidí, přičemž nejvyšší částka činila 2 025 amerických dolarů, tedy asi 44 900 Kč v přepočtu. Procesor a grafickou kartu ve standardní edici je přitom možné sehnat za přibližně 1 400 dolarů, tedy zhruba 31 100 Kč. Prodejce na eBay nicméně uvádí, že peníze z dražby balíčku půjdou na charitativní účely.

„A to nejlepší? Veškerý výtěžek z prodeje této položky půjde na podporu neziskové organizace Mental Drive Inc., která se snaží podporovat inkluzi, rozmanitost a povědomí o duševním zdraví. Mental Drive Inc. si klade za cíl vytvořit podpůrnou komunitu využívající automobily jako prostředek spojení. Naše iniciativy zahrnují osvětu a vzdělávání, podporu komunity, spolupráci a partnerství a dostupnost zdrojů,“ píše prodejce.

„Zakoupením tohoto exkluzivního balíčku nejen uctíte partnerství mezi společnostmi AMD a Starfield, ale také přispějete na ušlechtilou věc, která podporuje duševní zdraví a pohodu. Společně podpořme změnu a naději na svět, kde je duševní zdraví chápáno, oceňováno a podporováno. Děkujeme, že se k nám na této cestě připojíte,“ dodává.

Jak se líbí limitovaný hardware vám? Dejte nám vědět do komentářů.