Už začátkem listopadu jsme tušili, že na Twitteru bude zanedlouho mnohem snazší sdílet delší texty. Sám Elon Musk, jeho nový majitel, to totiž v jednom ze svých příspěvků slíbil. Nyní už víme, jak moc se limit pro počet znaků v jednom tweetu zvedne, a můžeme vám říct, že se máte na co těšit.

Šéfa automobilky Tesla a nyní až druhého nejbohatšího muže světa se jeden z uživatelů zeptal, zda je pravda, že se maximální povolený počet znaků zvedne z 280 na 4 000. Musk mu na to odpověděl, že tomu tak skutečně bude.

Důvody pro posunutí hranice jsou více než jasné: někteří uživatelé nebyli zrovna nadšení, že musí svá dlouhá sdělení rozepisovat do více různých příspěvků, a samotnému Muskovi navíc přišla absurdní jiná používaná metoda – vyfocení snímku obrazovky, na níž se nachází poznámkový blok s onou rozsáhlou zprávou, kterou chce uživatel předat dál.

Není vůbec překvapivé, že se pod Muskovým příspěvkem, jenž potvrzuje navýšení limitu, objevují různé typy komentářů. Někteří uživatelé jsou veselí, jiným změna přijde hloupá a v mnohých zase probudila kreativní či vtipnou náladu.