LG sice tento rok s výrobou chytrých telefonů přestalo, úplně se ale z tohoto trhu nestáhlo. Teď představilo Real Folding Window; odolný materiál pro ohebné displeje.

Právě odvětví ohebných smartfonů v poslední době nabírá na obrátkách. Ohebné mobily Galaxy Z Fold 3 a Z Flip 3 zažily oproti minulé generaci od Samsungu výrazné zvýšení prodejů i toho, jak si vedly v recenzích.

LG zřejmě v této oblasti vidí do budoucna potenciál, vyvinulo totiž zmíněný nový typ ochranné vrstvy displeje ohebných zařízení. Společnost říká, že je materiál tvrdý jako sklo a odolá ohybům v místě přehybu.

Real Folding Window je vytvořeno z PET filmu, který je z obou stran zakončený ochranou vyvinutou LG.

Mluvčí nový produkt popsal takto: „Na rozdíl od stávajících polyimidových filmů a tvrzených na skle založených materiálů, produkt LG s novou vlastní technologií ochrany skla maximalizuje flexibilitu. Přitom navíc poskytuje optimalizované řešení pro skládací telefony, jako je vylepšení chronických otázek, jako jsou ohyby na spojovací části obrazovky.“

Oproti sklům využívaným Samsungem se může Real Folding Window ohýbat oběma směry, navíc nabídne tloušťku nižší než tvrzené sklo a slušnou cenu. Podle testování se pak zvládne ohnout na 200 000krát.

Zmíněná unikátní technologie se nachází jen na několika mikrometrech po okrajích skla, proto LG pracuje na obdobě této součástky, která by nevyužívala PET plast. Dál tak bude mířit k cíli vytvořit ohebné sklo pro ohebné, nebo dokonce i rolovací telefony. Jeden takový už LG po představení na CES zrušilo.

LG Chem plánuje velkovýrobu začít v příštím roce a výrobcům displeje prodávat už jeden rok poté.