Realme je na poli tabletů docela nováčkem, zatím vytvořila pouze dva s názvy Realme Pad a Realme Pad Mini. Na indický trh zanedlouho zamíří další člen této rodinky, je označován jako Realme Pad X a podle dostupných informací bychom si jej časem mohli zakoupit i u nás v Evropě.

Tablet je poháněn čipsetem Snapdragon 695 od Qualcomm s podporou technologie 5G. Nečekejte však, že při hraní nebo podobně náročných aktivitách bude podávat zázračné výkony, kupříkladu Genshin Impact nebo Fortnite neutáhne stabilně na 30 FPS ani při použití nejnižšího grafického nastavení. Přesto se ale výkon čipsetu oproti klasickému Realme Pad zvýšil o 78 %.

LCD panel je 11palcový o rozlišení 2000x1200 pixelů, dokáže přitom zobrazit až 16,7 milionů barev. Maximální jas činí 450 nitů a modré světlo by nemělo být takovým problémem. Využívat navíc budete moci i stylus, ten od Realme je schopen pracovat až se 4096 různými úrovněmi tlaku a lze jej nabít magneticky.

Dále vás potěší čtveřice reproduktorů, která podporuje Dolby Atmos, technologii prostorového zvuku. Na zadní straně najdete 13megapixelovou kameru, pro focení sebe sama použijete 8megapixelovou selfie kameru. Vše navíc pohání baterie, na níž se evidentně nešetřilo, nabízí totiž 8340mAh kapacitu s podporou 33W nabíjení.

Dostupné jsou hned tři varianty, které se liší velikostmi pamětí a možnostmi připojení. Za 4 GB RAM a 64 GB místa na úložišti bez 5G zaplatíte 20 000 rupií, což je v přepočtu 6 000 Kč. Konfigurace s 5G vás vyjde na v přepočtu 7 900 Kč. Pokud by vám kapacita RAM i úložiště nestačila, ve hře je i varianta se 6 GB RAM a 128 GB místa, ta vás bude stát v přepočtu 8 500 Kč.