Společnost Lenovo momentálně připravuje vlajkový tablet Xiaoxin Pad Pro 2022, půjde o nástupce zařízení z minulého roku. Odhaleny nám byly klíčové specifikace a také datum, kdy dorazí na trh. Vypadá to, že půjde o poměrně náročného parťáka.

Xiaoxin Pad Pro 2022 bude dostupný ve dvou variantách, které se liší svým čipsetem. První bude poháněna Snapdragonem 870 z dílny Qualcommu, zatímco druhá bude disponovat čipem Kompanio 1300T od MediaTeku. Od obou se očekává, že dokáží bez problémů rozjet i náročné herní tituly s vysokým grafickým nastavením.

Dalším důležitým bodem je displej, jehož parametry jsou v případě nového Xiaoxin Padu Pro velmi slušné. Úhlopříčně měří 11,2 palců a nabízí rozlišení 2,5K spolu se 120Hz obnovovací frekvencí. Maximální jas této OLED obrazovky činí 600 nitů. Pyšnit se má i certifikací TÜV Global Eye Protection Certification 2.0, což v praxi přináší větší pohodlí pro vaše oči. Nechybí ani podpora pro stylus.

O zvuk se postarají čtyři reproduktory od JBL s podporou Dolby Atmos. Potěší i kapacita baterie, ta je 8200mAh a pomocí USB-C můžete nabíjet s až 68W výkonem. Xiaoxin Pad Pro 2022 poběží na systému ZUI 14.

Je nutné zmínit, že tablety Xiaoxin Pad jsou čínskou exkluzivitou, na celosvětový trh se tak dostane maximálně rebrand. Na tamním trhu se ale tato novinka objeví už 18. srpna, informace o ceně zatím nemáme.