Lenovo se po delší době chystá přijít s novým tabletem řady M. Respektive, Tab M10 byl k dispozici už před čtyřmi roky a v minulém roce se na trh dostala jeho několikátá aktualizovaná verze, Tab M10 2022. Nyní má čínská firma v přípravě tablet s označením Tab M11, který bude sice převlečen do nového kabátku, ale žádná výrazná zlepšení v podstatě nepřinese. Technicky vzato by se klidně mohl jmenovat Tab M10 2023/2024 a nikomu by to nepřišlo divné.

Lenovo sice o nadcházejícím tabletu otevřeně nemluvilo, ale portálu Windows Report se podařilo získat širokou škálu renderů a kompletní seznam jeho specifikací, takže se můžeme s předstihem podívat na to, co firma kutí. Tab M11 má podle všeho vyfasovat 10,95palcovou LCD obrazovku s rozlišením 1920x2000 pixelů, 400nitovou svítivostí a poměrně silnými rámečky. Na zadní straně se pak setkáme s malým ostrůvkem ve tvaru zaobleného obdélníku, který skýtá 8Mpx fotoaparát.

Pod kapotou pak nalezneme procesor MediaTek Helio G88, který sice představuje malé zlepšení oproti čipu UNISOC T610, jenž se nacházel uvnitř Tab M10 2022, ale stejně se jedná o SoC nejnižší třídy, které rozhodně není vhodné pro hraní náročných her nebo složité grafické práce.

Právě s ohledem na procesor bych očekával, že tablet bude opět určen pro méně náročnou sortu lidí, a proto vyjde s docela skromnou cenovkou. Konkrétní detaily o datu vydání a ceně ale zatím nemáme.

Mezi další součásti výbavy patří 7 040mAh baterie, od níž Lenovo slibuje až 10hodinovou výdrž při sledování videa (ironické je, že Tab M10 2022 měl nabídnout 12hodinovou výdrž), 8Mpx selfie kamera, čtyři reproduktory s podporou technologie Dolby Atmos nebo slot pro paměťovou kartu. Ten se bude obzvlášť hodit těm, kterým nebude stačit ani 128GB úložiště, jež nabídne nejdražší model.