Technologického veletrhu CES 2023 se účastnilo i Lenovo a světu ukázalo svůj nadupaný tablet, který je označen jako Lenovo Tab Extreme. Toto zařízení, o jehož existenci se vědělo už v půlce listopadu, je stvořeno, aby konkurovalo známým jménům na současném trhu s tablety, třeba Galaxy Tabu S8 z dílny Samsungu.

Je jasné, že aby to bylo možné, bude muset Lenovo Tab Extreme zazářit vynikající výbavou. A to se mu také daří. Pod kapotou se totiž nachází výkonný čipset MediaTek Dimensity 9000 spolu s 12GB pamětí typu LPDDR5X a 256GB úložištěm. Těšit se navíc můžeme i na parádní výdrž díky 12 300mAh baterii s podporou 68W nabíjení. V kapacitě jako takové má tedy Lenovo nad Samsungem výrazně navrch.

Přední strana tabletu skýtá 14,5palcový OLED displej s rozlišením 1876x3000 pixelů, 120Hz obnovovací frekvencí a maximální jasností 500 nitů. Nechybí ani podpora technologie Dolby Vision nebo možnost pracovat se stylusem Lenovo Pecision Pen 3, který je mimochodem součástí balení. Nad displejem je poté umístěná 13Mpx selfie kamera. Na zadní straně najdeme fotoaparáty hned dva.

Do výbavy se dále řadí osmero reproduktorů JBL, podpora bezdrátových technologií Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3. Tablet se bude dodávat s Androidem 13 a výrobce dokonce slibuje, že dodá tři velké aktualizace systému a bezpečnostní vylepšení bude zajišťovat po dobu čtyř let.

Lenovo Tab Extreme vyjde na 1 199 dolarů (v přepočtu 25 350 korun) a součástí balení je kromě zmíněného pera i dvoukloubová klávesnice, která slouží nejen jako nástroj na psaní, ale také stojánek. Momentálně nevíme, kdy přesně tablet dorazí, ale dočkáme se ho ještě letos.