Ač se to může zdát absurdní, Redmi 13C se jeví jako velice zajímavý model, který by se mohl dočkat úspěchu. Zdaleka se sice nejedná o vlajkovou loď s průlomovými specifikacemi či unikátními technologiemi, avšak ve srovnání se svým předchůdcem, tedy Redmi 12C, přináší pěkná zlepšení. A přitom opět dostává kouzelně nízkou cenu.

Redmi 13C lze považovat za oficiálně představený model, ačkoliv se k nám do Česka ještě nedostal. Xiaomi nicméně již před nedávnem na některých zahraničních trzích tuto novinku podrobně představilo, nebo dokonce vypustilo na pulty obchodů. Ani my už ale patrně nebudeme muset čekat dlouho.

Všimnuli jsme si, že se Redmi 13C nachází v katalogu jednoho z českých e-shopů. Zatím není skladem, ale jeho příchod se dle dostupných informací očekává 11. prosince tohoto roku. Pakliže jej tedy Xiaomi opravdu vydá v tento den, půjde o vhodný dárek pod vánoční stromeček.

Redmi 13C u nás patrně bude k dispozici v černé, modré nebo zelené barvě. Co se pak týče paměťových konfigurací, vybrat si bude možné z verzí 4/128GB (3 079 Kč v onom e-shopu) a 8/256GB (3 739 Kč v onom e-shopu).

Oproti svému předchůdci se Redmi 13C liší hned v několika ohledech. Příjemnější je zaprvé design, který se více přizpůsobuje moderním trendům. Mnohé dále jistě potěší velký displej se 6,74palcovou úhlopříčkou a 90Hz obnovovací frekvencí. Pod kapotou se nachází velká baterie s kapacitou 5 000mAh a lze ji dobíjet o něco vyšším 18W výkonem.