Vypadá to, že Xiaomi pracuje na nové řadě telefonů, která pod značkou Redmi vyjde letos v květnu. Na Twitteru na to upozornil známý leaker Kacper Skrzypek a my jsme se rozhodli, že zkusíme štěstí a sami se pokusíme vyhledat zdroj informace. Nešlo přitom o nic těžkého, jelikož sérii Redmi Note 12S potvrzuje oficiální český e-shop Xiaomi.

Moc detailů nám ale neprozradil. Na webu stojí pouze text „Již brzy se můžete těšit na představní další skvělé řady Redmi Note 12S. Prodej bude zahájen v polovině května,“ a tak se budeme muset spolehnout na informace od leakera. Ten je přesvědčen, že smartphony ponesou označení „sea“ a „ocean“.

Dvojice různých označení má podle Skrzypka znamenat, že budou k dispozici dvě verze – jedna s NFC a druhá bez. Pod kapotou máme údajně počítat s čipsetem od MediaTeku, byť dosud není jasné, o jaký konkrétní půjde.

Xiaomi také skrze český e-shop potvrdilo datum vydání telefonu Redmi 12C (označení „Redmi Note 12C“, jak na webu stojí, je s nejvyšší pravděpodobností chybné), dorazit by měl 13. března. O zhruba měsíc později, konkrétně 11. dubna, pak má na český trh dorazit série Redmi Note 12 s modely Redmi Note 12, Redmi Note 12 5G, Redmi Note 12 Pro, Redmi Note 12 Pro 5G a Redmi Note 12 Pro+.

Tyto všechny informace už na webu ostatně visí nejméně deset dní.