Momentálně probíhající veletrh CES 2024 je plný zajímavých technologických oznámení všeho druhu a kromě aktualizací již dobře zažitých produktů jsme se dočkali také uvedení dechberoucích inovací. Jihokorejská společnost LG Electronics například upoutala pozornost návštěvníků první průhlednou televizí s OLED panelem.

LG SIGNATURE OLED T, pyšnící se vysokým rozlišením 4K, vypadá nejen jako poutavá technologická hračka, ale současně působí jako jedinečný doplněk do domácnosti. Určitý podíl na tom dozajista nese i fakt, že je televize navržená pro bezdrátový přenos obrazu a zvuku, takže se nebudete muset dívat na nevkusnou smršť kabelů.

Klíčovou myšlenkou, co se designu týče, je však eliminace černé obrazovky ve vypnutém stavu televize, která může potenciálně narušovat celkovou estetiku místnosti. „Krásná průhledná obrazovka televizoru také pomáhá zvětšit prostor a navozuje pocit jeho otevřenosti,“ dodává LG.

A právě díky průhlednosti existuje spousta nových možností, jak televizi vměstnat do interiéru – už rozhodně nemusí být připlácnutá ke zdi, jak tomu bylo dosud povětšinou zvykem.

„Modulární konstrukce LG OLED T navíc usnadňuje různé způsoby instalace. Televizor OLED T se dodává jako volně stojící, k umístění u stěny nebo k montáži na stěnu. Zákazníci si ho mohou dále přizpůsobit přidáním stojanových nebo visutých polic po obou stranách obrazovky, aby co nejlépe vyhovoval jejich jedinečnému vkusu a preferencím,“ vysvětlilo dále LG.

Jaký máte na myšlenku průhledné televize názor vy? Dejte nám vědět v komentářích!