Není to poprvé, co slyšíme o chytrých hodinkách Xiaomi Watch 2 Pro. Už dříve se internetem prohnaly zprávy o tom, jak budou konkurovat Samsungu díky podpoře eSIM a přítomnosti systému Wear OS. Současný únik (prostřednictvím MySmartPrice) ale prozrazuje mnohem víc než to. K dispozici máme oficiálně vypadající rendery a klíčové specifikace.

Xiaomi Watch 2 Pro budou opět cílit na náročnější uživatele, kterým nabídnou prémiový design, jenž je navržen tak, aby v některých případech nešlo okamžitě poznat, že se nejedná o standardní analogové hodinky. Jejich konstrukce sází na nerezovou ocel a fyzickou korunku, která je umístěná mezi dvěma tlačítky.

Rendery zachycují dvě různá provedení – stříbrné hodinky s hnědým řemínkem, připomínajícím kůži, a kompletně černé hodinky se stejnobarevným řemínkem. První varianta se bude zaručeně hodit k formálnějšímu oblečení, zatímco tou druhou dozajista nepohrdnou sportovci. Tmavší model by teoreticky mohl přijít s otočnou lunetou.

Připravované chytré hodinky od Xiaomi vsadí na kruhový AMOLED displej o velikosti 1,43 palce. Bohužel, v současné době vás nemůžeme seznámit s jeho dalšími parametry, jako je rozlišení, obnovovací frekvence nebo jas.

Hodinkám pochopitelně nemá chybět schopnost měřit nejrůznější zdravotní údaje typu okysličení krve, kvalita spánku nebo srdeční tep.

Xiaomi Watch 2 Pro se mají na trh dostat v letošním říjnu, a to s cenou 400 eur. To v přepočtu činí 9 700 Kč.