Na řadu Redmi K70 už měsíce čeká mnoho Číňanů. Jednotlivé modely totiž budou zajímavou alternativou k vlajkám typu Xiaomi 14, které jsou pro některé spotřebitele zbytečně drahé. Redmi K70 bude konkrétně cílit na zájemce o pořádně výkonný telefon s pestrou výbavou, ale mírnými kompromisy.

Jak už víme, Redmi K70 má vsadit na špičkový procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Objevují se nicméně tvrzení, že tento čip obdrží pouze dražší model Pro a jeho levnější bráška zůstane u loňského Snapdragonu 8 Gen 2. I ten se ale může pyšnit perfektním výkonem. Dle nedávných spekulací mají být k dispozici také velmi slušné fotoaparáty. Na oficiální potvrzení si ale budeme muset ještě počkat.

Co se ale prozradilo již nyní, je designová stránka obou modelů. Redmi K70 a Redmi K70 Pro se ukázaly na mnoha různých renderech, zveřejněných napříč čínskou sociální platformou Weibo. Oba telefony by měly dostat ploché hrany (prý kovové) a nepatrně vystouplý kamerový ostrůvek se třemi fotoaparáty a bleskem – rozdělí si místo ve čtyřech vyčnívajících kruzích. Na zadní straně se tak bude nacházet, lidově řečeno, sporák.

Předpokládá se, že Redmi K70/Redmi K70 Pro dorazí ke konci tohoto měsíce. Telefony tak vyjdou dříve než v loňském roce (stejně jako řada Xiaomi 14). Na globální trh by se mohly časem dostat pod jiným označením.