Intel vstupuje na pole automobilového průmyslu s grafickou kartou Arc A760A, která má za cíl přinést zážitky z hraní her nejvyšší úrovně přímo do vašeho vozu. Ačkoli konkrétní automobilové značky, které tuto technologii využijí, zatím zůstávají tajemstvím, první vozy vybavené těmito čipy by se mohly objevit na trhu již v roce 2025.

S rostoucím důrazem zákazníků na zábavu ve vozidle se právě Intel snaží využít svou novou grafickou kartu k vytvoření zcela nové éry zábavy. Díky výkonnému GPU bude možné ovládat až sedm obrazovek s vysokým rozlišením, šest kamer a další interaktivní funkce prostřednictvím hlasu, gest nebo rozpoznávání obličeje. To vše při současném hraní nejnáročnějších her, sledování filmů nebo využívání aplikací pro zvýšení produktivity.

Systém bude schopen se přizpůsobit individuálním potřebám a preferencím každého řidiče. Umělá inteligence bude schopna zpracovávat komplexní povely zadané přirozeným jazykem, odpovídat na otázky týkající se vozidla, a dokonce vést konverzaci s uživatelem, což jistě povede k příjemnějšímu cestování.