Během konference za první čtvrtletí roku 2024 potvrdil Intel, že plány na spuštění nových procesorů Panther Lake a vývoj 18A jsou v souladu s harmonogramem. Než dojde k spuštění 18A uzlu, Intel se zaměří na zahájení výroby 20A, který je naplánován na druhou polovinu tohoto roku a bude sloužit pro první produkty Arrow Lake a Lunar Lake, jež budou uvedeny na trh ještě letos.

Následně, po uvedení Arrow Lake a Lunar Lake, začne Intel s výrobou na svém inovativním 18A uzlu. Firma potvrdila, že tento kvartál vydá první sadu vývojových kitů (PDK 1.0) pro 18A, a hlavními produkty budou rodina datových procesorů Clearwater Forest Xeon 7 a rodina procesorů Panther Lake založená na platformě Cougar Cove P-Core určená pro spotřebitelské PC (desktopové a laptopové počítače). Výroba těchto produktů by měla začít v první polovině roku 2025 a jejich uvedení na trh je očekáváno v polovině téhož roku.

Kromě toho Intel zdůraznil, že jeho stávající produkty řady Core Ultra nadále zvyšují objem výroby a v tomto čtvrtletí by měl počet expedovaných jednotek zdvojnásobit. Omezení v dodávkách jsou způsobena hlavně kapacitou montáže na úrovni waferů (tenkého plátek polovodičového materiálu), ale situace by se měla zlepšit ve druhé polovině letošního roku díky zavedení procesorů Arrow Lake a Lunar Lake.