Sociální síť Instagram konečně zavádí funkci, která umožní tvůrcům přiřadit k živému vysílání moderátory. Google vyhrál soudní spor se serverem Genius, jenž zveřejňuje texty skladeb.

– YouTube blokuje jakýkoli obsah, který popírá, zlehčuje nebo zesměšňuje invazi Ruska na Ukrajinu. Z toho důvodu už bylo odstraněno přes 1000 kanálů a 15 000 videí.

– Samsung se možná chystá prodávat ochranné a dekorativní fólie pro své chytré telefony, nasvědčuje tomu ochranná známka registrovaná ve Velké Británii. Společnost používá označení „Fashion Film“.

– Komunikační aplikace Telegram přišla s novou aktualizací. Ta přidává spoustu užitečných vychytávek, jako například správce stahování nebo možnost streamování pomocí aplikací třetích stran (například OBS Studio).

– Instagram konečně zavádí možnost, díky které si tvůrci budou moci přidat moderátora ke svému živému vysílání. Ten bude mít moc nahlašovat komentáře, vyhodit diváka ze streamu nebo vypnout divákovi možnost komentovat.

– Ruský federální úřad Roskomnadzor, který v zemi nedávno zablokoval Facebook, ve svém jednání pokračuje. Teď přichází na řadu i Instagram, který byl vypnut 14. 3.

Google vyhrál soudní spor se serverem Genius, jenž zveřejňuje texty skladeb. Problémem bylo, že Google ve svém vyhledávači využívá některé texty právě od serveru Genius. V roce 2020 bylo rozhodnuto, že se nejedná o nic nelegálního, jelikož Genius nevlastní autorská práva těchto textů. Ve čtvrtek bylo předchozí rozhodnutí potvrzeno.

– Při následující jízdě Uberem si připlatíte. Společnost totiž zavádí vyšší poplatky kvůli zdražování pohonných hmot. Někteří řidiči na to však nereagují zrovna pozitivně, jelikož tvrdí, že jim to náklady zdaleka nepokryje.