Populární sociální platforma Instagram se rozhodla přidat do svého repertoáru nové textové nástroje, které vám umožní vytvořit si profil přesně podle vašich představ. Můžete nyní vrstvit fotografie, přidávat na ně text jako samolepky a vybírat si z nových fontů. Stačí vybrat obrázek, klepnout na tlačítko textu a napsat, co chcete, ve fontu, který se vám líbí.

Pokud chcete pro jeden příspěvek použít více obrázků, klepněte místo toho na tlačítko galerie v pravém horním rohu obrazovky. Tvar samolepky, která může obsahovat buď text, nebo další obrázek, můžete změnit na čtverec, kruh, srdce nebo hvězdu jednoduchým klepnutím na ni.

Instagram také přidává nové fonty, animace a efekty, které můžete použít v Reels a Stories. Tyto prvky můžete kombinovat a vytvářet tak jedinečný a osobitý obsah. Začátkem tohoto měsíce Instagram zdvojnásobil počet fotografií a videí, které můžete sdílet v jednom příspěvku. Z původních 10 souborů nyní aplikace umožňuje nahrát až 20, což usnadňuje přidávání tzv. "photo dumpů" na váš účet.

Zdá se tak, že Instagram se vrací ke kořenům sociálních sítí a dává uživatelům větší svobodu při tvorbě.