Předplatná na sociálních sítích jsou zkrátka hitem poslední doby. Má jej Telegram, Discord a oznámil ho už i Snapchat. O tom, že něco podobného dorazí na Instagram, se mluvilo už v lednu. Nyní se ale zase posouváme o krok dále.

Mark Zuckerberg, šéf společnosti Meta, na svém Instagramovém účtu zveřejnil příběh, v němž oznamuje, že se prémiové funkce pomalu začínají spouštět. Tvůrci si budou moci založit speciální skupinový chat, do něhož budou mít přístup pouze předplatitelé. Do jedné takové skupinky se vejde až 30 lidí.

Snad nejdůležitější pasáží je ale místo na profilu, které bude vyhrazené pro prémiové příspěvky. Uvidí je jen ti, kteří si zaplatí. Podobné funkce prémiového obsahu jsou k dostání třeba na Patreonu. Kromě toho bude možné sdílet s předplatiteli i krátká videa v rámci služby Reels. Zajímavá budou i exkluzivní živá vysílání.

Ptali jsme se vás, zda byste zvažovali předplacení služby Snapchat+. Drtivá většina odpověděla, že ne. Zaujalo vás předplatné na Instagramu o něco víc? Odůvodnění pro i proti nám můžete napsat do komentářů. Zatím se však příliš neradujte, funkce u nás ještě dostupná není.