Teprve pár dní po vydání nového Nothing Phonu (obrázek výše) se objevují snímky chystaného smartphonu GT 10 Pro+ z dílny čínské společnosti Infinix. Proč dáváme zrovna tyhle dva telefony k sobě, když o tom druhém pravděpodobně ještě nikdo z vás neslyšel? Jakmile se podíváte na jejich design, možná už budete mít jasno.

Celý příběh s medializací Infinix GT 10 Pro+ začal zajímavě. Známý leaker Mukul Sharma nejprve na Twitteru sdílel příspěvek se skicou, kde naznačoval, že chystaný smartphone od Infinixu bude vypadat jako Nothing Phone (2). Ten měl takový dosah, že na něj dokonce zareagoval i sám šéf britského startupu Carl Pei, který zavtipkoval s větou „Čas připravit právníky!“. Nicméně, Sharmův náčrt nebyl dlouho potřeba.

Obrázek, který vidíte výše, se začal šířit na čínské sociální síti Weibo (přes Twitter pak na něj upozornil uživatel CassH_flow). Všimnout si můžete poměrně nezvyklého smartphonu, jehož záda kombinují oranžovou, černou a tmavě modrou barvu. Podobně jako u Nothing Phonů navíc působí, že na nich vůbec není nasazený kryt a můžeme si osahat vnitřnosti samotného mobilu.

Přestože se velká část komentátorů na Twitteru shodla na tom, že telefon vypadá po vizuální stránce nehezky, shrnout si specifikace není od věci. Infinix GT 10 Pro+ disponuje čipsetem MediaTek Dimensity 8050 v doprovodu 8GB operační paměti a 128GB úložiště. Pod kapotou dále schovává baterii o slušné kapacitě 5 000 mAh (podporovaný výkon dobíjení bohužel neznáme). Rozlišení displeje činí 1080x2400 pixelů.

Výpis z nastavení dále uvádí „108M TRIPLE camera“, což by sice mohlo evokovat, že všechny fotoaparáty budou 108Mpx, ale pravděpodobně tomu tak nebude a tímto rozlišením se pochlubí maximálně hlavní snímač.

Co na Infinix GT 10 Pro+ říkáte vy? Myslíte si, že si jeho stvořitelé opravdu vzali nějakou inspiraci od Nothingu a jeho výstředních telefonů? Dejte nám vědět do komentářů!