Yotta, indický provozovatel datových center, investoval 500 milionů amerických dolarů do AI čipů od Nvidia, což zvyšuje jejich celkovou investici na 1 miliardu dolarů. Investice, zahrnující téměř 16 000 čipů Nvidia H100 a GH200 AI, je zaměřena na rozšíření služeb AI cloudu a implementaci nových technologií chce firma stihnout do března roku 2025.

Nákup reflektuje ambice Indie v sektoru umělé inteligence, kde se očekává, že trh s AI dosáhne do roku 2030 hodnoty 14 miliard amerických dolarů. Investice Yotty do AI čipů společnosti Nvidia je významným obchodním rozhodnutím a strategickým krokem pro posílení Indie jako klíčového hráče na globálním trhu AI.

Společnost Nvidia, která spolupracuje s indickými konglomeráty jako Reliance Industries a Tata Group na vývoji cloudové infrastruktury a AI aplikací, tímto způsobem posiluje svou pozici na indickém trhu. Tato partnerství a objednávka od Yotty ukazují na strategický posun Nvidie s ohledem na rostoucí indický trh.

Yotta, součást skupiny realitního magnáta Niranjana Hiranandaniho, provozuje datová centra v různých indických lokalitách.