O čistší vzduch má řada domácností zájem, odstranit z něj prach a další nečistoty jim pomáhají čističe vzduchu, které tam už zdaleka nejsou raritou.

Se zajímavým způsobem, jak dosáhnout „zapadnutí“ takového zařízení mezi ostatní nábytek, přichází IKEA. Ta čistič vzduchu „schovala“ do stolku.

Přečtěte si také: Vývojář musí upravit svou hororovou hru, aby obchod nevypadal jako IKEA

Společně s jeho samostatným ekvivalentem nabídnou třífiltrový čistící systém, který bez problémů zachytí větší částice, jako je prach. Zachytí také 99,5 % částic, které měří méně než 2,5 mikrometru. Mezi konkurencí na své cenovce se tak nemusí stydět.

Nabídne také ovládání s pomocí aplikace, budete si ale muset připlatit za samostatný hub chytré domácnosti TRÅDFRI. Jinak ale zařízení disponují dynamickou rychlostí podle míry znečištění vzduchu.

Samostatný čistič stojí 129 dolarů (asi 2 800 Kč) a vybrat si můžete mezi černou a bílou variantou, za ten integrovaný ve stole zaplatíte 189 dolarů (asi 4 100 Kč) a na výběr je tu mezi světlou a tmavou variantou. 

Pokud pak chcete k ovládání zařízení využívat mobilní aplikaci či chytrého asistenta, zaplatíte ještě 35 dolarů (asi 800 Kč) za hub TRÅDFRI.