IBM (International Business Machines) rozšiřuje své AI kapacity tím, že začlení jazykový program umělé inteligence od Meta Platforms do své podnikové platformy Watsonx. Nástroj, který slouží jako most mezi podniky a pokročilými AI technologiemi, nyní nabízí vybraným klientům exkluzivní přístup k novému nástroji Llama 2.

S rostoucím zájmem o umělou inteligenci, zvláště po úspěšném uvedení ChatGPT od OpenAI v minulém roce, se podniky snaží více integrovat AI do svých operací. Tento trend je patrný v rostoucím počtu firem, které hledají inovativní způsoby začlenění AI do svých každodenních procesů.

IBM také naznačila, že po uvedení open source AI modelu od Meta na trh bude následovat řada dalších softwarových nástrojů. Mezi ně patří studia pro ladění umělé inteligence, informační listy a různé generativní AI modely.

Co se týče Llama 2, jedná se o komerční variantu otevřeného jazykového modelu umělé inteligence od společnosti Meta. Tento model, který byl uveden v červenci, je distribuován přes cloudové služby Microsoft Azure. Stojí tak v přímé konkurenci s modely jako ChatGPT či Google Bard.