Americká společnost Meta nově přináší na trh další revoluční technologii, tentokrát ve formě AI chatbotu, jehož hlasy propůjčí několik světově známých herců. Mezi nimi jsou například Kristen Bell, John Cena a Judi Dench, jejichž hlasy budou uživatelé moci slyšet při komunikaci s chatbotem na různých platformách, včetně Facebooku a Instagramu. Novinka je právě výsledkem dlouhých jednání, která nyní dospěla ke zdárnému konci.

Kromě těchto tří známých herců se do projektu zapojili také Awkwafina a Keegan-Michael Key, kteří také přispějí svými hlasy. Uživatelé si budou moci vybrat z několika hlasových možností, včetně těchto slavných osobností, ale také z více obecných hlasů, pokud upřednostní méně osobní zážitek. Nové hlasové možnosti budou k dispozici tento týden v USA a dalších anglicky mluvících regionech.

Právě tato novinka se může stát zásadním prvkem v budoucím rozvoji chatbotů, kteří nejenže budou schopni komunikovat přirozeným jazykem, ale také budou znít jako někdo, koho uživatelé dobře znají a mají rádi.