Huawei Pura 70 Ultra nedávno dosáhl vrcholu v hodnocení DXOMark, kde byl označen za nejlepší fotoaparát v oblasti chytrých telefonů na trhu. Model totiž získal celkově 163 bodů, což jej umisťuje na první místo, jen pět bodů před druhým nejlepším zařízením Honor Magic6 Pro.

DXOMark ve své recenzi vyzdvihl, že Huawei Pura 70 Ultra exceluje v mnoha oblastech, včetně expozice, barevnosti, redukce šumu, bokeh efektu a výkonu teleobjektivu i širokoúhlého objektivu. Telefon získal vysoké skóre v kategoriích fotografování i videa, kde v testech prokázal výjimečné výsledky v různých světelných podmínkách, včetně venkovních, vnitřních a situací se slabým osvětlením.

Kromě vynikajících fotografických schopností byl Huawei Pura 70 Ultra oceněn i za jeho výkon ve video kategorii, kde nabízí rychlé a přesné automatické zaostřování a stabilizaci videa srovnatelnou s nejlepšími na trhu. Telefon také ukázal, jak efektivně funguje proměnlivá clona.

Přestože Huawei Pura 70 Ultra nabízí vynikající výsledky ve většině testovaných oblastí, objevily se i některé nedostatky, jako mírný šum ve videu a ghosting u snímků s pohybujícími se objekty. Přes tyto menší problémy však celkové hodnocení a výsledky testů mluví samy za sebe.