Huawei se zvláště v poslední době musí potýkat hned s několika velkými překážkami, kvůli zákazu spolupráce s americkými firmami totiž nemůže používat služby Googlu a podíl na trhu ztrácí i na domácím trhu, přesto představuje novou vlajkovou loď.

Zajímavou volbou je zvláště procesor, počáteční verze totiž sice budou využívat vlastní Kirin SoC, jakmile se ale vyčerpají zásoby, do Huawei P50 Pro zamíří čipsety Snapdragon 888 od Qualcommu. Ten totiž pro spolupráci s čínskou firmou dostal výjimku, a tak 4G čipy může dodávat.

Přečtěte si také: Huawei v Číně otevřel dechberoucí vlajkovou prodejnu. Spojuje umění s technologiemi a má i zónu pro mazlíčky

Zvláštně vypadající kamerový modul rozdělený na dva kruhy obsahuje 50MP hlavní kameru, 40MP černobílý senzor, 13MP ultraširokou kameru a 64MP telefoto schopné 3,5 násobného přiblížení (s až 200násobným digitálním přiblížením).

Z dalších specifikací nabídne 6,6" OLED displej s rozlišením 2700 na 1228, 8 GB RAM, 128 GB uložiště a 4360mAh baterii.

Jedná se také o první telefon společnosti s vlastním operačním systémem Harmony OS, podle uživatel nejde ale o nic víc, než poupravený Android s aplikacemi od Huawei nahrazujícími ty od Googlu.

Cena za zmíněné specifikace začíná na v přepočtu 20 000 korunách, společnost ale zatím ani nezmínila, zda se telefon bude prodávat i mimo Čínu.