Rozhodně se nikdy netajím s tím, jak jsem vášnivý vodomil. Pokud bych tak mohl, trávil bych v bazénu každý den. Mojí další vášní je neustálé poslouchání audioknih. Nemyslel jsem si, že bych tyto své dva koníčky někdy vlastně zvládnul spojit dohromady, tedy až do teď! Do redakce nám totiž přišly dvoje sluchátka od společnosti Creative. Konkrétně jde o modely Outlier Free a Outlier Free Pro. Jak už tedy asi správně tušíte, právě Pro verze sluchátek zvládá naplňovat moje touhy!

Samozřejmě již na tento zázrak připravujeme Hardwarové video, to ale vyjde až v průběhu příštího týdne a tak by jsem vás zatím rád seznámil s prvními poznatky. Za prvé skutečně fungují! Běžně se chovají jako klasická Bluetooth 5.3 sluchátka. Oproti klasickým sluchátkům ovšem mají navíc ještě vestavěnou 8 GB paměť, kterou můžete naplnit hudbou či jinými audio soubory. Dvojitým stiskem vypínacího tlačítka je poté přepnete do režimu přehrávání a pak už je jedno jak daleko od svého telefonu jste.

Jak to vlastně funguje? Můžete si všimnout, že se vlastně vůbec nestrkají do uší. K přenosu zvuku používají vibrace skrz lícní kosti a tudíž vlastně nehrozí promočení žádné membrány. Jediný otvor na nich je mikrofon, který je před namočením potřeba ucpat malým špuntíkem. Po prvním vyzkoušení mne překvapilo, že pod vodou vlastně hrají ještě silněji, než na suchu. Vibracím totiž vlastně voda prospívá. Více vám povím v samostatném videu!