Společnost Honor v březnu letošního roku představila chytrý telefon s označením X8. Jde o levný kousek se čtyřmi fotoaparáty a čipsetem Qualcomm Snapdragon 680. Nyní však byla ohlášena i jeho 5G verze, která přináší hned několik úprav.

Tou nejvíce očividnou jsou kamery, a to jak v zadní, tak i přední části mobilu. Vzadu se tehdy nacházely čtyři senzory, hlavní byl 64megapixelový a doprovázely jej 5MP ultra širokoúhlý, 2MP makro a 2MP hloubkový. Poskládány byly do čtverce a mezi nimi se nacházel blesk.

Nyní je tomu ale jinak, rozlišení hlavního snímače bylo sníženo na 48 megapixelů a ultra širokoúhlý zmizel úplně. Jeho místo bylo tedy věnováno blesku, aby byl čtvercový obrazec zachován. Změna byla učiněna i u selfie kamery, namísto 16 megapixelů má nyní pouze 8.

Čipset Snapdragon 680 byl vyměněn za Snapdragon 480+, který paradoxně podává lepší výkony, přestože je postaven na horším procesu a běží na nižších frekvencích. Ve výkonu jej podpoří 6 GB operační paměti a data uchováte na 128GB úložišti. Baterie má tentokrát kapacitu 5000 mAh, což je opět posun, jelikož standardní model nabízí pouze 4000 mAh.

Honor X8 5G nabízí 6,5palcový displej o rozlišení 1600x720 pixelů. Dále se může pochlubit čtečkou otisků prstů, podporou NFC, senzorem pro snímání gravitace či kompasem. Na základě ceny předchozího modelu, která se pohybuje okolo 5000–5500 Kč na našem trhu, a uvedených specifikací lze usoudit, že nově představený telefon bude spadat spíše do nižší třídy. Oficiální cena ještě nebyla odhalena. Dostupný bude ve dvou barvách, a to černé a modré.