Čínský výrobce Honor nedávno představil nový smartphone spadající do střední třídy, jenž nese označení X7b. Po vzoru modelu X7a by mohl dorazit i na zdejší trh, a to s poměrně nízkou cenou. A právě částku, za kterou bude možné telefon pořídit, lze považovat za jeden z aspektů, co jej zachraňují. Ačkoliv se na první pohled zdá být dobrý, má totiž spoustu minusů, jež se mnohým nemusí vůbec libít.

V prvé řadě je ale nutné ocenit design, který se přizpůsobuje moderním trendům a nepůsobí tak nevkusně a zastarale jako v případě Honoru X7a. Rámečky kolem displeje by však mohly být tenčí. Vážíme si nicméně toho, že výrobce umístil selfie kameru do průstřelu a nenachází se v kapkovitém výřezu.

Jedním z klíčových lákadel jsou fotoaparáty, respektive ten hlavní. Zbytek už totiž za moc stát nebude. Primární snímač se pyšní 108Mpx rozlišením, avšak doprovodná ultra širokoúhlá kamera je pouze 5Mpx. Je otázka, zda má vůbec smysl mluvit o 2Mpx makro senzoru. 8Mpx přední kamerka také není nic moc.

Co by ale mohlo potěšit, je 6 000mAh baterie – kapacita je dostatečně velká na to, aby Honor X7b svou výdrží nezklamal. Zato se ale bude nabíjet poměrně dlouho, neboť podporuje maximálně 35W výkon. O výkon se pak stará procesor Snapdragon 680, který by se dalo vystihnout výrokem „not great, not terrible“. Žádné zázraky od něj tedy nečekejte, ale v cenové kategorii, kde se X7b nachází, rozhodně není hanbou. Oblíbeným by se mohl stát 6,8palcový displej s plynulou 90Hz frekvencí.

Honor X7b bohužel přichází s Androidem 13, a to i přesto, že se postupně začíná rozšiřovat čtrnáctka. Jeho oficiální cena činí 229 eur, tedy asi 5 600 Kč v přepočtu. Informace o příchodu na zdejší trh prozatím nemáme.