Na český trh byla uvedena další levná novinka mezi smartphony, která nese název Honor 70 Lite. Výrobce láká především na slušnou kapacitu baterie poskytující celodenní výdrž, podporu 5G připojení nebo 128GB úložiště.

Po designové stránce je Honor 70 Lite poměrně jednoduchým smartphonem. To ale rozhodně neznamená, že by vypadal příliš nudně, spíš by se ale dalo říct, že Honor příliš neriskoval. Na zadní straně tedy tentokrát nenajdeme masivní kamerový modul ve tvaru kruhu, ale všechny fotoaparáty jsou umístěny v ostrůvku podobném čtverci nacházejícím se v levém horním rohu.

Když už jsme u fotoaparátů, Honor 70 Lite disponuje 50Mpx hlavní kamerou, 2Mpx makro snímačem a 2Mpx hloubkovým senzorem. Výrobce mimo jiné slibuje i slušnou kvalitu nočních fotografií a zvýrazňuje funkci Dual-View Video Recording, která umožňuje tvorbu obsahu použitím přední a zadní kamery současně. Ona selfie kamera je mimochodem 8Mpx.

Přední strana telefonu je dále osazená 6,5palcovým displejem s 90Hz obnovovací frekvencí a certifikací TÜV Rheinland, která dokazuje, že obrazovka částečně filtruje modré světlo, aby zbytečně neškodila očím uživatele.

Pod kapotou telefonu se nachází čipset Snapdragon 480 Plus 5G z dílny amerického výrobce Qualcomm, který doprovází zmíněné 128GB úložiště a 4GB operační paměť. Uvnitř mimo jiné najdeme i 5 000mAh baterii s podporou 22,5W dobíjení. V tiskové zprávě Honor uvádí, že baterie poskytne až 26 hodin streamování hodin nebo 14 hodin hraní videoher.

CENA A DOSTUPNOST

Smartphone Honor 70 Lite můžete mít ve dvou elegantních barvách: Ocean Blue a Midnight Black. Od včerejška je Honor 70 Lite k dispozici u vybraných prodejců jen za 5 990 Kč.