Loni v říjnu jsme vás informovali o telefonu Honor Play 40 Plus a nyní byl představen jeho nástupce, který samozřejmě nenese jiný název nežli Honor Play 50 Plus. Na určitých místech se sice dočkáváme vítaných změn, ale spousta věcí zůstává při starém. Za stejnou cenu však nabídne o něco více muziky.

Jedním z hlavních lákadel telefonu je znovu 6 000mAh baterie. Není ale přímo jasné, jak dlouhý provoz Play 50 Plus vydrží. Honor má na svém webu sice vypsané hodiny a minuty, nicméně nemá k nim přiřazené patřičné popisky, takže se jedná o zcela nicneříkající údaje. Pozitivní nicméně je, že baterii lze nabíjet 35W výkonem, což je příjemné zlepšení oproti předešlým 22,5 W.

Co se výkonu týče, Play 50 Plus spoléhá na čipset MediaTek Dimensity 6020. Jeden by mohl namítnout, že se jedná o změnu, protože předchůdce disponoval procesorem Dimensity 700, ale opak je víceméně pravdou. Dimensity 6020 je totiž pouze přeznačený Dimensity 700.

Kde se ale odehrály chvályhodnější změny, je zadní strana. Play 40 Plus vypadal po designové stránce trochu podivně, za což mohla dvojice kamerových modulů umístěná vyloženě do osmičky. Play 50 Plus má sice také oba ostrůvky postavené přímo pod sebou, ale vyhradil pro ně matnou plochu, což telefonu dodává elegantnější nádech. Nicméně, hlavní fotoaparát zůstává u 50Mpx rozlišení a znovu je doprovázen 2Mpx hloubkovým senzorem.

Přední stranu pokrývá displej s rozlišením FullHD+, 90Hz obnovovací frekvencí a jasem dosahujícím až 850nitové hodnoty. V průstřelu se nachází 8Mpx selfie kamera.

CENA A DOSTUPNOST

Honor Play 50 Plus byl představen pro čínský trh a osobně si nemyslím, že někdy přijde k nám. Což je docela škoda, protože za docela nízkou cenu – 1 399 jüanů (v přepočtu 5 400 Kč vč. DPH) – nabízí kromě výše zmíněných specifikací také 12GB RAM a 256GB úložiště.