Honor v červenci poprvé ukázal tablet Pad X9, který nabízí velký displej s plynulou frekvencí za velice slušnou cenu. Po pařížském debutu se nyní toto zařízení dostává i k nám do Česka, kde je dostupný ke koupi již od dnešního dne. Pojďme se tedy podívat, co může spotřebitelům nabídnout.

Honor Pad X9 přichází v šedé barvě a jeho tělo s tloušťkou 6,9 milimetru váží pouze 495 gramů. Na zadní straně se nachází kamerový modul se dvěma fotoaparáty a vepředu najdeme velký displej s poměrně výraznými rámečky. Výrobce upozorňuje na odolnost a stylový tvar.

Jedním z hlavních lákadel je právě obrazovka. Ta úhlopříčně měří 11,5 palce a pyšní se 120Hz obnovovací frekvencí, díky níž bude možné vychutnat si vybrané aplikace s maximální plynulostí. Frekvence se navíc dokáže chytře měnit na základě situace.

Na displeji potěší také rozlišení 2000x1200 pixelů, schopnost zobrazit 1,07 miliardy barev a 100% pokrytí gamutu sRGB. V noci pak díky technologii HONOR Circadian Night Display upravuje barvy do teplejších odstínů, což eliminací modrého světla podporuje spánek.

Velká obrazovka a vysoké rozlišení tabletu také poskytují větší možnosti multitaskingu prostřednictvím APP Multiplier, což jsou dvě vestavěné funkce systému MagicOS, které umožňují zobrazení na rozdělené obrazovce.

Audiovizuální zážitek pak jistě zlepší šestice reproduktorů, které jsou rozmístěné tak, aby šířily zvuk do všech směrů. Výrobce v tiskové zprávě zvýrazňuje bohaté basy i 360° zvuk. Od technologie Vocal Enchancement pak slibuje inteligentní rozeznání lidského hlasu a následné vytvoření přesnější lokalizace audia. „Díky tomu zní například virtuální výuka jasněji a poutavěji a HONOR Pad X9 se tak stává skvělým nástrojem pro všechny studenty,“ dodává Honor.

Pod kapotou tabletu se nachází 6nm procesor Qualcomm Snapdragon 685 4G, který sice není vhodný pro hraní náročnějších her, ale s ohledem na cenu tabletu je přijatelný. Doprovází jej 128GB úložiště a 4GB operační paměť. Navíc je Pad X9 vybaven 7 250mAh baterií s celodenní výdrží, která umožňuje až 13 hodin streamování videa.

CENA A DOSTUPNOST

HONOR Pad X9 je k dispozici v barvě Space Grey ve verzi s Wi-Fi za doporučenou maloobchodní cenu 5 490 Kč. Pokud tablet zakoupíte v období do 27. 8., získáte slevový kód ve výši 700 Kč.