Na veletrhu IFA 2022 představil Honor svůj nadcházející tablet označený jako Honor Pad X8 Lite. Nyní se ukazuje na oficiálních stránkách společnosti, což může znamenat, že se prodeje spustí už zanedlouho. Těšit se údajně můžeme na tenké tělo a svižný chod.

Honor Pad X8 Lite je tenký 7,55 mm a váží jen 460 gramů. Jeho design je jednoduchý a stylový, okraje jsou prý navrženy tak, aby se zařízení lépe drželo. Obrazovka, nad kterou se nachází 2megapixelová kamera, měří úhlopříčně 9,7 palce a její rozlišení je 1280x800 pixelů. Displej navíc lze softwarově rozdělit až na čtyři samostatné části, což značně usnadní multitasking.

Obrazovku dále můžeme přepnout do režimu pro čtení e-knih, který vytvoří speciální efekt, díky němuž obsah vypadá jako na papíře. Nechybí ani certifikace o vyzařování malého množství modrého světla. Pro oči tak využívání nebude taková zátěž.

Výrobce slibuje i spolehlivý výkon díky čipsetu Helio G80, který je vybaven 3 nebo 4 GB RAM. Osobní data půjdou ukládat na 32GB úložiště. Kapacita baterie činí 5100mAh, což není zrovna hodně. Soudě podle ostatních komponentů by však mělo jít o nižší třídu, kde to lze prominout. Ve střední třídě však mají novější tablety klidně i 7000mAh baterii.

Informace o dostupnosti nebo přesné ceně zatím odhaleny nebyly, a tak si budeme muset ještě chvíli počkat.