Společnost Honor minulý čtvrtek konečně představila letošní vlajkovou loď Magic6 Pro, která se opět zaměřuje především na uspokojení potřeb milovníků mobilního fotografování. Přináší totiž obdivuhodnou a vcelku netradiční sestavu kamer. Nabídnout ale také může velkou baterii, displej s povedenými specifikacemi nebo výkonný procesor.

Honor se snaží upoutat pozornost především na nový periskopický teleobjektiv, který nabízí překvapivé rozlišení 180 Mpx a je poháněn 1/1,49palcovým obrazovým snímačem. Jeho primární schopností je poskytnutí 2,5násobného optického přiblížení, ale k dispozici je také 100násobný digitální zoom. Navzdory vysokému rozlišení ale od výsledných fotografií v tomto režimu nečekejte bůhvíjaké zázraky.

Magic6 Pro dále nabízí 50Mpx hlavní fotoaparát s variabilní clonou (f/1,4–f/2,0) a optickou stabilizací obrazu. Jeho zvýrazňovanou předností je mimo jiné schopnost pořizovat kvalitní fotografie i za zhoršeného osvětlení. Součástí kamerového ostrůvku na zádech mobilu je i 50Mpx ultra širokoúhlá kamera.

Novinka není poháněna ničím jiným nežli procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, který je standardem pro většinu dnešních vlajkových lodí. Vysokému výkonu navíc přispěje až 16GB operační paměť a úložiště s maximální kapacitou 1 TB. Pod kapotou rovněž najdeme velkou, 5 600mAh baterii s podporou 80W rychlodobíjení kabelem či 66W bezdrátově.

Přední strana telefonu je osazená displejem se 6,8palcovou úhlopříčkou, z čehož jasně plyne, že je model Magic6 pořádný macek. S hmotností až 229 gramů jde navíc o docela těžkou hračku. Zmíněná obrazovka s panelovou technologií OLED a podporou LTPO nabízí rozlišení 2800x1280 pixelů a až 120Hz obnovovací frekvenci. Honor ve svých materiálech také zmiňuje až 5 000nitový maximální jas. V pilulkovitém útvaru zasazeném do displeje naleznete 50Mpx selfie kamerku a ToF senzor.

CENA A DOSTUPNOST

Honor Magic6 Pro dorazí na pulty čínských obchodů již 18. ledna. Co se týče ceny, v nejlevnější konfiguraci vyjde na 5 699 jüanů (v přepočtu 21 800 Kč vč. DPH), zatímco nejdražší verze vyjde na 6 699 jüanů (v přepočtu 25 600 Kč vč. DPH).

Detaily týkající se globální dostupnosti prozatím k dispozici nemáme, ale debut by teoreticky mohl nastat během MWC 2024 koncem února.