Únorová konference MWC 2023 přinesla řadu nejrůznějších oznámení, mezi nimiž najdeme také vlajkovou sérii Magic5 od čínského velikána Honor. Její nejlepší kousek, Magic5 Pro, který byl testery oceněn za vynikající fotovýbavu nebo špičkový displej, se již nějakou dobu prodává na tuzemském trhu, avšak po standardním modelu na globálním trhu žádná stopa. To už by se ale brzy mohlo změnit.

Řada Magic5 ve skutečnosti skýtá hned čtyři modely, nicméně jeden z nich, Magic5 Lite, spadá do střední třídy a Magic5 Ultimate byl uveden pouze pro čínský trh bez jakýchkoliv plánů na rozšíření do zahraničí. Klasický Magic5 byl nyní spatřen serverem TheTechOutlook uvnitř certifikační databáze IMDA, což nasvědčuje tomu, že by si k nám mohl udělat cestu již brzy.

Výpis neodhalil prakticky nic důležitého, tedy kromě modelového označení PGT-N09 a podpory 5G připojení. Všechny specifikace už nám byly ostatně prozrazeny během samotného MWC, a tak se de facto čeká pouze na cenu a konkrétní datum vydání.

Honor Magic5 se chlubí podobným designem jako Pro model – zadní strana je osazená kruhovým modelem se třemi fotoaparáty (54Mpx + 32Mpx + 50Mpx), jež tvoří trojúhelník. Ostrůvek je však tentokrát o něco menší. Přední strana pak skýtá displej se selfie kamerou v průstřelu – tady je další změna, protože Magic5 Pro má přední kameru umístěnou v pilulce, jež se nachází v levém horním rohu obrazovky.

Když se pak zaměříme na specifikace, Magic5 disponuje výkonným čipsetem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 a 5 100mAh baterií s podporou 66W dobíjení. Zmíněný displej pak využívá OLED panel o rozlišení 1224x2688 pixelů, 120Hz obnovovací frekvenci a 1 600nitové maximální svítivosti.