Není to vůbec dlouho, co společnost Honor přinesla na čínský trh nové smartphony řady Honor 100. Už nyní však výrobce, kterému se v posledních měsících daří navzdory celkovému úpadku odvětví chytrých telefonů, připravuje další mobily. Jedním z nich je Honor 90 GT, jenž bude zaměřen především na výkon. I přesto ale vyjde s povedeným designem.

Honor 90 GT se před pár dny ukázal na prvním uniklém snímku, který začal kolovat po čínských sociálních sítích (upozornil na to kupříkladu tamní server ITHome). Telefon má na zádech vcelku nezvykle vypadající kamerový ostrůvek pilulkovitého tvaru, kde se patrně nachází tři fotoaparáty a blesk. Celkové provedení zad je ale líbivé – Honor si hraje s fialovou barvou a zlatými prvky, jež telefonu dodávají prémiový nádech.

Oproti předchůdci bude novinka po designové stránce úplně odlišná. Model 80 GT měl totiž zadní foťáky umístěné ve dvou spojených čtvercích, což vypadalo poněkud zvláštně (prohlédnout jste si jej mohli v horní části článku).

Proslýchá se, že nový Honor 90 GT loňský starší vlajkový procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Některé zdroje pak měly hovořit také o variantě 90 GT+ pro náročnější uživatele, která by nabídla až 24GB operační paměť. Podle serveru Gizmochina byla předmětem dřívějších úniků také rychlost nabíjení – Honor 90 GT se údajně pochlubí slušným 100W výkonem.

Aktuálně se zdá, že Honor 90 GT bude zajímavým konkurentem pro nedávno odhalenou řadu Redmi K70. Zda ale ambiciózní telefony od dceřiné společnosti Xiaomi porazí, se dozvíme až s dalšími podrobnostmi o výbavě.