Znáte Tamagoči? Jedná se o elektronickou hračku prodávanou japonskou společností Bandai Namco a vejde se vám do kapsy. Vydává se za domácí zvířátko, o nějž je samozřejmě nutné pečovat, aby se mělo dobře. Spousta lidí brala Tamagoči velice vážně a vybudovala si závislost. Jiné ale tato myšlenka zrovna nebrala, i proto byli později vytvoření Digimoni, zásadním rozdílem ale je, že je vychováváte i pro souboje. Bandai právě tuto myšlenku využívá k tomu, aby motivovalo děti k vykonávání fyzické aktivity.

Jde o chytré hodinky s názvem Bandai Vital Hero. Trénování Digimonů není tak jednoduché, jelikož abyste tak mohli činit, potřebujete se hýbat. Hodinky využívají senzory pro sledování kondice, které neustále monitorují aktivity svého nositele. Pokud se majitel nerozhodne podvádět, určitě mu nepostačí sedět na zadku. 

Společnost cílí převážně na děti, hodinky jim mohou zaznamenávat třeba cestu do školy a ze školy, hraní si s kamarády venku nebo sportovní koníčky. Kromě krokoměru a herních prvků ale samozřejmě nechybí ani ukazatel času.

Je ale rovněž skvělé, že se hodinky neomezují na základní funkce, děti totiž k pohybu popohání i tréninkovými misemi. Ty vyžadují, vykonávaly různé druhy pohybu, patří mezi ně dřepy, sklapovačky, sprint a další. Za každou úspěšně splněnou misi se zvýší statistiky příšerky, získá tak větší šanci v souboji proti jiným příšerkám, které se vyskytují ve hře.

Bandai Vital Hero používá pro uchovávání informací o příšerkách speciální karty DIM. Každé hodinky disponují dvěma sloty, karty se dají jednoduše vyjmout a zpátky vložit. A proč jsou vlastně sloty dva? Můžete se díky tomu utkat s přáteli nebo kýmkoliv, kdo Bandai Vital Hero vlastní. Pokud potkáte ideálního soupeře, můžete vyjmout kartu a vložit ji do jeho hodinek. Souboj se dá spustit i bezdrátově pomocí NFC. Po stažení doprovodné aplikace do chytrého telefonu je možné spojit se s trenéry z celého světa, kouzlo fyzického kontaktu ale zřejmě nenahradí.