Těsně před začátkem nového roku byla v Číně odhalena nová generace herních telefonů od společnosti Nubia. Tradičně je vydala pod svou značkou Red Magic a nesou označení Red Magic 8 Pro a Pro+. Nyní o sobě tato řada dává znovu vědět – odhaleny byly dva modely, jež budou vypuštěny do zbylých koutů světa, včetně České republiky a Slovenska.

Prvně je ale nutné zmínit, že se s příchodem na globální trh leccos změní. V prvé řadě se bohužel vůbec nemáme dočkat modelu Pro+, jehož hlavním lákadlem bylo 165W nabíjení, o kterém se diskutovalo už dlouho před samotným vydáním.

Namísto něj se zde bude prodávat kousek označený jako „Void“, který sice rovněž nabídne 16 GB operační paměti a 512 GB místa, ale bude vybaven 6000mAh baterií s podporou pouze 65W nabíjení. Pozitivní změnou je tedy alespoň zvýšení kapacity, když už nebyl zachován onen parádní výkon nabíjení.

Kromě modelu Void k nám zamíří i kousek pojmenovaný „Matte“. Tentokrát se už ale jedná jen o přeznačený Red Magic 8 Pro, který je vybaven 12GB RAM a 256GB úložištěm. Co se baterie týče, máme očekávat stejné parametry.

Pod kapotou obou mobilů najdeme vlajkový čipset od Qualcommu, kterým není nic jiného než Snapdragon 8 Gen 2. Výrobce myslel i na udržení nízkých teplot, a tak telefony vybavil chladicím systémem ICE 11, jenž kombinuje hned několik prvků (odpařovací komoru, měděné cívky, grafen apod.). Na povrchu se nachází 6,8palcový AMOLED displej s rozlišením FullHD+ a maximálním jasem 1 300 nitů. Pro plynulé hraní samozřejmě nesmí chybět vyšší obnovovací frekvence, která je v případě těchto dvou kousků od RedMagic 120Hz. Mezi další vychytávky patří dvojice reproduktorů, podpora Wi-Fi 7 a trojice fotoaparátů (50Mpx hlavní, 8Mpx ultra širokoúhlý a 2Mpx makro).

Red Magic 8 Pro Void bude v Evropě stát 750 eur, což je v přepočtu 18 000 korun. Jeho levnější brácha pak vyjde na 650 eur, tedy 15 600 korun v přepočtu. Pořídit je bude možné už 2. února.