Společnost Nubia v červenci uvedla na trh herní telefon Red Magic 7S a jeho Pro verzi. Zvykem je, že se takové stroje pyšní opravdu náročným designem a u těchto dvou kousků tomu není jinak. Pochopitelně také nabízí opravdu slušnou výbavu.

Oba telefony pohání nejvýkonnější androidový čipset – osmijádrový Snapdragon 8+ Gen 1 z dílny Qualcommu. Dobré chlazení této čipové sady zajišťuje kapalinová technologie ICE 9.0 v případě standardního modelu a ICE 10.0 u verze Pro. Pýchou je i 6,8palcový AMOLED displej s rozlišením FullHD+ a obnovovací frekvencí 165 Hz. Obnovovací frekvence Pro modelu činí pouze 120 Hz.

Cena se liší podle kapacity operační paměti a místa na soubory. Standardní model momentálně není dostupný na celosvětovém trhu, Pro model stojí v přepočtu 19 200 Kč s 12 GB RAM a 128 GB místa, za 18 GB RAM a 512 GB pro soubory pak v přepočtu zaplatíte 23 300 Kč.

Toto bylo pouze drobné uvedení do děje, nyní se ale pojďme zaměřit na tu hlavní novinku. Představena totiž byla speciální edice telefonu Red Magic 7S Pro, která z něj dělá zařízení ve stylu Transformera Bumblebeeho. Je tedy celý oblečen do žlutého kabátku s několika černými prvky. Všimnout si můžete i mnoha sérií inspirovaných detailů.

Unikátní je nejen jeho vnější design, ale také uživatelské rozhraní. To bylo také tematicky upraveno, aby lépe odpovídalo estetice. Speciální edice se navíc dodává i s novou krabičkou a ochranným krytem Autobot. Součástí balení je i externí ventilátor pro lepší chlazení telefonu, nabíječka a další vychytávky, vše opět v designu oblíbeného hrdiny. Co se ale samotných komponentů týče, jde stále o Red Magic 7S Pro.

Nový model je momentálně dostupný v Číně za v přepočtu 23 100 Kč.